Et arsenal af

isometriske mennesker

Det smukke ved isometri er bl.a., at man kan genbruge et objekt fra en illustration i en anden, fordi perspektivet altid er det samme. Dermed bliver hver tegning en investering i fremtiden. Dette gælder ikke mindst isometriske mennesker...

Ved at starte tegningen op som tændstikfigur er det muligt at give menneskene en hver tænkelig stilling eller bevægelse. Mennesker er ofte meget små i isometriske "landskaber". Derfor venter jeg altid med at tilføje detaljer, til jeg ved, hvor store figurerne bliver.

Nogle isometriobjekter fortjener at få hovedrollen, som f.eks. dette Litra MH, som oprindelig var et af mange lokomotiver i den store tegning af banegården.

I den efterbearbejdede version er der ca. 50 gange så mange anchor-points som i den oprindelige version.

Banegårdstegningen består i øvrig af ca. 250.000 anchor-points, når man tæller texture-patterns med (hvilket jo på en måde er reelt nok, da Illustrator jo skal regne igennem dem alle, hver gang skærmen skal opdateres, uanset om det er løse punkter eller punkter, der kan beregnes proceduelle...)

 

 

Tryk på knappen for at sende en mail til comment inbox'en. Hvis du beholder subjectet/emnet, ved jeg, hvilken side du har kommenteret fra.

Din kommentar bliver postet, så snart jeg har haft tid til at evaluere den. Det kan tage et par dage. Kommentarer, jeg vurderer som upassende eller ondsindede, vil blive ignoreret.

Tidligere kommentarer:

Anette kommenterede den 28.7.2017:

Hvor er de fede, dine isometritegninger! Hvad med andre vinkler? Hvorfor laver du det ikke i et 3D-program?

Jesper kommenterede den 29.7.2017:

Mange tak Anette – og så skulle du se nogle af de værker, mine studerende laver... Hvis man bruger andre vinkler er det ikke isometri :-) Den oprindelige pointe med isometri var, at jeg gerne ville udruste mine studerende med nogle gode Illustrator skills – snapping, smart guides, god brug af gruppering og lag m.m. Isometri har den interessante egenskab, at hver fejl har sin tydelige signatur. Dermed kan jeg som underviser hurtigt opdage, hvor vanskeligheden ligger. Ved at holde sig til isometri øver vi samtidig god maskintegning til emballage m.m. Hvis man har forstået perspektivtegning i isometri, kan mange af principperne hurtig opgraderes til andre perspektiver senere. Og som jeg skriver, er hver isometritegning en investering i et billedarkiv, som man kan trække på i fremtiden...

At jeg ikke bruger 3D skyldes, at det giver mig en  intellektuel/matematisk "nydelse" at tænke en konstruktion rigtig og udføre den smukt i Illustrator. Husk på, at mit speciale er logodesign. Når det er sagt, er jeg grøn af misundelse på dem, der behersker et godt 3D værktøj og det står også på min to-do-liste... Men, men, men, tid=penge, you know... :-)

Inspired Works

Jesper Olsen

40 41 77 83

jesper@inspiredworks.dk

 

CVR 21 74 15 31