InspiredWorks

Life is not about

increasing its speed

Inspiration – at være i kontakt med et meningsfuldt formål

Sandheden er, at mine bedste ideer er kommet til mig på de mest uventede tidspunkter – som gave fra et andet sted: Når jeg mediterede, trak min punkterede cykel, i drømme, på toilet, ved havet, tidligt onsdag morgen... Vi taler ideer til millioner kr. stykket!

 

Jeg kalder det inspiration

Gennem snart 30 års erhvervserfaring med kreative processer har jeg oplevet mange virksomheder indefra. De færreste havde noget særligt klart bud på, hvordan man fremmer kreativitet eller chancen for at modtage inspiration (altså ikke Pinterest, men ægte "beåndethed" om man vil). – Tværtimod oplevede jeg som reglen netop det kreative rum som noget, man skal forsvare, kæmpe for – et sted, der eksisterede på trods.

 

"Nothing is as powerful, as an idea, who's time has come" – Victor Hugo

Alle er enige om, at kreativitet er det, vi skal leve af i fremtiden. Hvordan kan det så være, at vi er så dårlige til at give plads til det, der føles allermest meningsfuldt – at følge sin inspiration og udfolde sin kreativitet?

 

Med InspiredWorks har jeg taget konsekvensen af min erfaring. Jeg vil skabe og anerkende det kreative rum som en tilstand, hvis fulde potentiale kun eksisterer et sted midt imellem kaos og kontrol. Jeg vil hjælpe mennesker med at turde forlade det kendte, at gå igennem frygten for kaos og finde ind til deres kreative resurser – at leve et inspireret liv.

Mensch / liv

Vores liv er ikke et middel eller et formål – det er en gave i sin egen ret

Eller som Dietrich Bonhoeffer sagde det: "Unser Leben ist nicht Mittel zum Zweck". Ideen om konkurrencestaten kan nok være et vilkår, vi har skabt for os selv, men det bliver det ikke mere sandt af.
Vi må til at forlade ideen om, at mennesker skal reduceres til en eksistens som tandhjul i den produktions- og konsummaskine, vi har gjort samfundet til i dag. The Matrix folder sig ud foran øjnene

på os, og vi skynder os at løbe hurtigere og komme forrest i køen.

 

Michael Ende havde ret, da han skrev Momo og de grå herrer. Livets formål er ikke at fylde tiden med dage, men dage med liv. Først og fremmes at være – og der igennem at udfolde sin essens. – Og det er ikke at blive konsument.

Har du lyst til at lege med en kreativ..?

Curiosity is the engine

of achievement.

Ken Robinson

,

77 41 83

Ring, hvis noget hér
på siden inspirerer dig

40

Tryk på knappen for at sende en mail til comment inbox'en. Hvis du beholder subjectet/emnet, ved jeg, hvilken side du har kommenteret fra.

Din kommentar bliver postet, så snart jeg har haft tid til at evaluere den. Det kan tage et par dage. Kommentarer, jeg vurderer som upassende eller ondsindede, vil blive ignoreret.

Tidligere kommentarer:

Christoph kommenterede den 3.7.2017:

Den tegning kender jeg. Er den ikke fra Michael Endes Momo? Skræmmende, hvor meget de grå herrer har fået lov til at udbrede sig i vores samfund efterhånden.

Jesper kommenterede den 10.7.2017:

Tak for kommentaren Christoph. Godt set. Enig! Og som Michael pointerer, kommer tid fra hjertet og det er lige præcis hjerteløshed, der præger samtiden. Men tid er noget man må tage sig – noget man må prioritere. Det er tid til at de "sociale" medier giver noget af tiden tilbage.

Inspired Works

Jesper Olsen

40 41 77 83

jesper@inspiredworks.dk

 

CVR 21 74 15 31