Farveteori projektet

Mit Flickr 365 projekt affødte også et oplæg om farveteori baseret på fotos med gode farvekompositioner.

 

Faktisk gjorde jeg det til en daglig rutine at kuratere 500 af dagens bedste i Flickr-feed'en hver dag. Kriterierne var bl.a. gode retoriske billeder, gode farvekombinationer, god komposition.

Jeg plejede at være 7 min. om det, og jeg nåede at kuratere 125.000 fotos. – Det lærer man også noget af.

Farveoplægget handler i grove træk om, at gode farver til CI fungerer bedst, hvis de forholder sig til andre farver – altså Ittens farveteori. Men belært af mit 365 projekt vil jeg anbefale alle at bruge deres kamera eller smart phone til at øve sig i at fotografere layouts og farvepaletter.

Tryk på knappen for at sende en mail til comment inbox'en. Hvis du beholder subjectet/emnet, ved jeg, hvilken side du har kommenteret fra.

Din kommentar bliver postet, så snart jeg har haft tid til at evaluere den. Det kan tage et par dage. Kommentarer, jeg vurderer som upassende eller ondsindede, vil blive ignoreret.

Tidligere kommentarer:

Signe kommenterede den 14.7.2017:

Dette er et meget illustrativt eksempel på anvendt farveteori. Det er interessant at se, hvordan hovedfarven skabes ved hjælp af de andre farver. Sjovt at se bilfotoet som brochure. Jeg tror helt bestemt, jeg vil begynde at samle farvefotos på pinterest eller lign. til senere brug. Det er ikke fordi jeg ikke længe har kendt til at suge farver fra fotos, men måske havde jeg ikke indset til fylde, at man er nødt til at suge mere end en farve og at det kommer an på mængdefordelingen ift. hvad man vil opnå. Tak for det input.

Jesper kommenterede den 15.7.2017:

Tak for responsen, Signe. Kommentarer som din gør hele forskellen. Så giver det mening at dele sine eksperimenter :-) Jeg er i gang med et emballages foredrag. Vis mig et foto og jeg skal vise dig en emballage... Det er et af mange skuffeprojekter, jeg lige skal finde tid til at komme videre med.

Inspired Works

Jesper Olsen

40 41 77 83

jesper@inspiredworks.dk

 

CVR 21 74 15 31